Over mij

Wie ben ik? Wat zijn mijn drijfveren?

Psychologe Elien Nollet

Leuk dat jullie interesse hebben in mijn praktijk! Ik wil mezelf dan ook graag even voorstellen.

Opleidingen

Als kind zei ik al: "later als ik groot ben, wil ik mensen helpen", vandaar dat de keuze na het middelbaar snel gemaakt was voor een opleiding binnen de sociale sector. Ik koos voor de opleiding Klinische Psychologie aan de KU Leuven.

Tijdens mijn opleiding kwam ik in contact met diverse facetten van de psychologie en deed ik ervaring op met volwassenen, kinderen, jongeren en hun context. Mijn stage liep ik binnen de kinder- en jeugdpsychiatrie op de dienst MPK van het UZ Leuven. Voor mijn thesis heb ik gezinsinterventies op de dienst Kinderdiabetes van het UZ Leuven uitgewerkt.

Werkervaring

Nadat ik afstudeerde in 2014, ging ik met veel enthousiasme op zoek naar een boeiende job. Deze vond ik in OOOC De Zandberg. Daar ging ik eerst aan de slag als begeleidster binnen de leefgroep van de kinderen tot 12 jaar. Een jaar later kon ik aan de slag als psycholoog voor kinderen van 3 tot 18 jaar. Mijn taak bestond uit de individuele begeleiding van de kinderen en jongeren alsook de co√∂rdinatie van het diagnostisch proces.

In 2015 zette ik ook de stap naar een groepspraktijk, Het Labyrint in Sint-Kruis, Brugge. Ik ben nog steeds verbonden aan deze praktijk en sta daar in voor diagnostisch onderzoek van kinderen en jongeren.

Gaandeweg heb ik ook bijkomende opleidingen gevolgd voor volwassenen en merk ik dat ik deze doelgroep ook een warm hart toe draag. 

Sinds 2018 ben ik gestart met mijn eigen praktijk, waar zowel kinderen, jongeren als volwassen welkom zijn. In mijn praktijk in Izegem: Psychologiepraktijk Elien Nollet hoop ik mijn passie, ervaring en kennis ook verder te kunnen toepassen.

Sinds januari 2020 ben ik als psycholoog verbonden aan groepspraktijk Boost! in Hulste en sinds januari 2022 sta ik ook in voor diagnostisch onderzoek in Kids in Motion in Kuurne.

Ik ben aangesloten bij de Psychologencommisie. Mijn erkenningsnummer is 912114310. Bovendien heb ik ook het visum dat wettelijk verplicht is vanuit de FOD Volksgezondheid. Mijn visumnummer is 287905.

Ik ben aangesloten bij de Psychologenkring in de regio en volg regelmatig bijscholingen om mijn kennis up to date te houden.

©2024 Psychologiepraktijk Elien Nollet. Tinnenpotstraat 8, 8870 Izegem. Alle rechten voorbehouden.
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website.